2020-09-01 15:55:30• hírek • Szatmár.ro

Folytatják a 193A jelzésű megyei út korszerűsítését

A Szatmár Megyei Tanács folytatja a 193A jelzésű megyei út korszerűsítését, mely munkálatot a Tehnic Asist Kft csődeljárás miatt felfüggesztett.

"Végre pontot tehetünk annak a kálváriának a végére, mely a Szatmárnémeti – Amac – Orosztelek – Résztelek – Ivácskó – Alsóhomoród – Középhomoród – Felsőhomoród – Bükkszoldobágy – Béltekhodos – Szokond – Szakasz útszakasz állapota miatt alakult ki" - írja legfrissebb közleményében a megyei tanács.


A Tehnic Asist cég szerződést kötött egy alvállalkozóval – az osztrák Strabag cég leányvállalatával, az ARL Cluj céggel, aki megfelelő technikai és gazdasági kapacitással bír a korszerűsítési munkálatok befejezésére. Ugyanakkor a Szatmár Megyei Tanács szerződéskiegészítést írt alá a Tehnic Asist céggel, melyben elfogadja, hogy az ARL Cluj-t, mint alvállalkozót. 


„Nagyon örvendek annak, hogy végre megszűnik a lakosok útszakasz okozta problémája, és a közeljövőben már a korszerűsített úton közlekedhetnek. Köszönöm ugyanakkor mindazoknak, akik megértették a helyzet komplikáltságát és bíztak abban, hogy megtaláljuk a helyes megoldást, mely által a lehető legrövidebb időn belül elkezdhetjük a munkát, és mellyel elkerüljük azt, hogy újra licitre kelljen kiírni a projektet. Lévén, hogy ez az útvonal nemcsak az érintett települések lakóinak, de a tranzitforgalom számára is kiemelt fontosságú, minden erőnket mozgósítjuk ahhoz, hogy a munkálatok mihamarabb befejeződjenek” – nyilatkozta Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke. 


A hét folyamán az úton kihelyezik a forgalomirányító táblákat, megérkeznek a munkagépek, majd első szakaszban a köves részek elegyengetése veszi kezdetét, előkészítve az utat az aszfaltozáshoz.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: